martes, 24 de abril de 2012

LA CADERA I LA CREATIVITAT

Fa més de deu minuts que em plantejo com començar....i he decidit que aquesta és la millor manera:

Dones...allibereu les vostres caderes!!!!!!!!

I és per mi tan important aquest tema que animo als homes que també s'el llegeixin, perque tot i esta dirigit a nosaltres, les mares del món, tambè per l'home pot ser interessant, per entendrens una miqueta més i ajudanse a continuar creixent sense represions.

Les nostres caderes, la pelvis, la zona sacro-coccicea, juntament amb músculs i tendons que revesteixen aquesta zona tan important del nostre cos, formen la part fisica del gran potencial de la dona.

Els chakres ( centres d'energia) que trobem en aquesta zona són: Muladhara chakra i Svadhistana chakra. I formen la part energètica de la zona de les caderes.

A les meves classes regulars faig pendre molta conciència d'aquesta part del cos, ja que amb la dansa del ventre una de les eines mès importants son les caderes...
Pero... perque???
Mès enllà de l'estètica, de l'exercici fisic ( que sens dubte és molt potent) hi ha una part espiritual que amb el temps i la modernització de la dona i la total integració al món laboral, sumant les feines de la casa, més l'agresivitat que ens van injectant de forma subliminal per competir amb l'home i demostrar que, no només som iguals, sino que som millors, veient a l'home com a un rival, desarrollant en nosaltres cada vegada més la part masculina per poder seguir en aquesta absurda batalla que no ens porta enlloc, ens hem deixat una cosa per el cami.... LA DOLÇA FEMINITAT,

Cada dia més, veig noies que arriben a les meves classes totalment bloquejades, sense una conciència clara d'on és el seu cos en l'espai..i no estic parlant del ritme ni de ser una gran ballarina, parlo de saber dirigir el cos a voluntat.
Les caderes estan totalment tancades, bloqueant el potencial de  la seva creativitat.
Fan moviments petits, amb vergonya, com si moure's amb llibertat fos un delicte.....clar, normal, ja s'ha encarregat la societat de fen-se sentir petites, que la dona del costat, o la del anunci de l'òreal és molt més maca, i que tu has d'aconsegui ser com ella, que t'has posar tacons per estilitzar-te, reduint aixi la teva movilitat i no poder sortir correns quan et doni la gana...portant faldilles curtes per ser femenina i tenir que creuar les cames quan t'asseus, tancant cada vegada més les caderes, inhibint cada vegada més el contoneig al caminar i reduint tan la nostre part creativa que al final no m'extranya que hi hagin tantes depresions, fibromialgies, fatigues croniques i una extensa llista de malaties que curiosament les dones som les més afectades i que son totalment malalties del s.XXI.
I generalment són malaties de la dona blanca occidental...
Les africanes que amb qualsevol ritme mouen frenéticament el seu cos, no tenen aquests problemes i pareixen i crien el doble o el triple de fills que nosaltres.

Bueno, aixó donará per un altre tema...

El que vull deixar molt clar es que la gran energia de la que disposem les dones está siguent boicotejada...no interessa a la societat que la dona s'alliberi...una dona alliberada és una bomba de creativitat i expansió i aixó no interessa a nivell social...millor tenir-nos controlades, fent la feina que hem de fer, i sense donar gaire "guerra". I no em refereixo a una llibertat amb reivindicacions per la igualtat, no amb manifestacions, no amb més lluita i competició, sino una llibertat interior... i amb el control i el desbloqueig de la cadera podem aconseguir una gran part d'aquesta llibertat... Sentint-se bé dins del nostre cos.

Quan aixó passi, creu-me, la ment s'aliará amb nosaltres i no en contra nostre "creant" malalties.

Ja hos he explicat que a banda de tota l'estructura fisica que composa el cinturó fotónic (cadera, pelvis, musculs, etc..) hi han dos centres d'energia molt importants que a mida que en siguem més conscients i posem en moviment aquesta zona s'aniran despertant i equilibrant.

El primer és el Muladhara (o chakra basal) i es troba a la zona del periné (la musculatura q hi ha entre l'ano i els genitals).
 Aquest chakra ens connecta directament amb la nostre part més animal, més natural, és el que ens posa en contacte amb l'esperit de la Mare Terra. Ens dona seguretat per crear la nostre vida, amb força i constáncia. Ens fa sentir segurs, vius i actius.

Quan aquest centre d'energia no esta funcionant bé ens crea pensaments de possessió, voler tenir moltes coses per la nostre seguretat material, ens resulta dificil donar i rebre, tendim a limitarnos i protegirnos. Tendim al estrenyiment.
Inseguretat, poca resistencia fisica i animica, i la sensació de no tenir preséncia, són uns dels sintomes que tenim quan l'energia primària está bloquejada.

Amb els exercicis hipopressius (enfortir els musculs interns, musculs vaginals, pélvics...) i l'enfortiment del periné, despertem l'energia adormida, ens equilibrem...i juntament amb els moviments grans, ondulants i conscients de les caderes començem el camí cap a la llibertat...

El segon centre d'energia que treballem amb els moviment de cadera en la dansa del ventre és el Svadhistanda.

Un bloqueig d'aquesta energia es manifesta per una sexualitat repirimida, i aixó ja ho arrosseguem desde la infantesa on la falta d'informació,  el tabú per part dels pares i els educadors a parlar sobre aquest tema ens ha reprimit poder experimentar adequadament aquesta faceta de la nostra vida..
Reprimim els nostres impulsos sexuals, que després, de tan en tan, ens aparéixen amb forma de fantasies.
Podem ser persones fredes que ens incomoden les caricies o qualsevol contacte fisic amb persones del nostre entorn, ens sentim insegurs en la intimitat... o per lo contrari ens tornem persones molt actives sexualment, passant per alt l'espiritualitat en aquest acte i desviant el nostre potencial creatiu, el sexe com una droga no ens dona plaer a llarg plaç.

Quan equilibrem el segon chakra fluim naturalment amb la vida i ens mostem més oberts als damés, en especial amb els del sexe contrari.
La unió sexual ens dona la possibilitat d'entrar, amb les nostres vibracions, en la dansa de les energies masculines i femenines de la creació, i aixi aconseguir una unió superior..
La teva vida és més creativa i flueixes amb els aconteixements veient la part positiva dels problemes.
La teva vida és més plena.

Donc aixi queda clar la importáncia del bon funcionament fisic i espiritual de la persona, en aquest cas, nosaltres, les dones, que hem de començar a obrir barreres amb nosaltres mateixes, desde dins...

Mou les caderes!!!!!!! Dansa, pren consciència!!
El teu món interior, el teu entorn i el teu futur, t'ho agraïrán...i el més important...serás Feliç.

A l'home només dir-li una cosa...Honreu a la dona salvatge!!! I amb Amor, sigueu conscients que no som enemics!! Som complementaris...


Hos espero al taller del dia 3 de Juny, on traballerem a fons el desbloqueig de les caderes, la consciència corporal i qui sap, potser la teva essència femenina té alguna cosa a dir-te.. ;)


AMB MOLT D'AMOR I LLUM!!!!


Rous.







No hay comentarios:

Publicar un comentario